تازه ترین رتبه منفی کهگیلویه و بویراحمدی ها بالاتر از تهران و فارس!/یکه تازی مردم استان در استفاده از فست فودها+عکس
بر اساس آمارهای منتشر شده میانگین مصرف فست فود و غذاهای آماده در استان کهگیلویه و بویراحمد به شکل نگران کننده ای بالاتر از استان های فارس و تهران است.
به گزارش پایگاه خبری قطب خبر، خبرگزاری جام جم آنلاین با انتشار یک اینفوگرافیک پرده از حقیقت تلخی برداشت که دامن گیر کهگیلویه و بویراحمدی ها شده است؛ موضوعی که باعث شده است این استان بالاتر از استان هایی همانند تهران و فارس باز هم یک رکورد منفی را به خود اختصاص دهد.
بر اساس این گزارش میانگین مصرف فست فود یا غذاهای آماده در استان کهگیلویه و بویراحمد به میزان 2 و 26 صدم بار در هر ماه است که این آمار با توجه به فرهنگ غذایی مردم این استان در نوع خود قابل تأمل و البته نگران کننده است.
در سال های اخیر تعداد فست فودی ها در استان به خصوص شهر یاسوج روند شتابنده ای به خود گرفته است و هر روز با استفاده از تبلیغات و جذابیت های بصری سعی در ترغیب شهروندان به استفاده از غذاهای آماده می کنند.
امروزه در کشورهائی که استفاده از فست فودها به یک فرهنگ تبدیل شده، شیوع چاقی یک معضل اساسی است. چاقی نه تنها ویژگیهای ظاهری و فیزیکی شما را ناخوشایند میکند، زمینهی بروز بسیاری از بیماریها از قبیل قلبیعروقی و کاهش امید به زندگی را فراهم مینماید.
این تغییر سبک غذایی در حالی است که غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد با آن همه تنوع و خاصیت های زیاد به فراموشی سپرده شده است؛ مواد به کار رفته در غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد نشان دهنده آن است که مردم این استان از گذشته های دور تاکنون به سلامت غذایی خود اهمیت میدادهاند و سعی بر تهیه غذاهای سالم و مقوی داشتهاند و با نگاهی به افراد مسن در اطراف خود متوجه این واقعیت می شویم که آن ها با وجود بالارفتن سنشان اما از بسیاری از افراد نسل جدیدتر سالم تر هستند و در مقابل بیماری ها مقاوم تر هستند.
بهرهگیری از روشهای بی ضرر طبخ همچون آب پز، دودی و کبابی و وجود کمتر غذاهای نمک سود در غذاهای سنتی از شاخصههای این غذاها است؛ در کنار روشهای طبخ سالم، لذیذ بودن، استفاده از ارزشهای غذایی در قالب گروههای متنوع نظیر غلات، حبوبات، لبنیات، سبزیها و گیاهان دارویی از شاخصههای غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد است.
اما تغییر شیوه زندگی در کشور و به تبع آن کهگیلویه و بویراحمد و تبلیغات رنگانگ در رسانه ها و فضای مجازی، در سالهای اخیر لذت خوردن غذاهای محلی را به فراموشی سپرده و سلامت مردم را در معرض خطر قرار داده است.
تغییر سنتهای گذشته و شیوههای جدید زندگی منجر به تغییر الگوهای غذایی از جمله مصرف فستفودها و غذاهای غیر خانگی، دریافت چربیها و کاهش مصرف میوه و سبزی شده است که این امر منجر به شیوع بیماریهایی نظیر چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و دیابت شده است.