اولین معلم شهید کهگیلویه و بویراحمد چه کسی بود؟/ شهیدی که دفاع از وطن را به نمایندگی مجلس ترجیح داد
شهید «ایزدپناه» اولین معلم شهید استان کهگیلویه و بویراحمد، دلاوری است که با پشت پا زدن به تمام لذتهای دنیوی، جان خود را در طبق اخلاص گذاشت و از سنگر تعلیم و تربیت راهی سنگر حماسه و خون شد.
به گزارش پایگاه خبری قطب خبر: اولینها همیشه در تاریخ ماندگار هستند، بهویژه وقتی سخن از «تعلیم» و «تربیت» باشد، ۲ مفهوم کلیدی که در حیات علمی و معنوی بشر که وقتی با شهادت در هم آمیخته میشوند، جلوههایی خاص از انسانیت را به نمایش میگذارند.
شهید «کرامتالله ایزدپناه» اولین معلم شهید استان کهگیلویه و بویراحمد، دلاوری است که با پشت پا زدن به تمام لذتهای دنیوی، جان خود را در طبق اخلاص گذاشت و از سنگر تعلیم و تربیت راهی سنگر حماسه و خون شد.
«کرامتالله ایزدپناه» سال ۱۳۳۲ در روستای «امیرآباد» دشتروم پا به عرصه وجود گذاشت، سال ۱۳۴۹ پس از آشنایی با فردی مبارز، به فعالیتهای مذهبی و سیاسی دست زد و به همین دلیل پنج بار از مسئولیت خود در کارخانه قند یاسوج اخراج شد. وی در سال ۱۳۵۲ وارد دانشسرای عشایری شد، اما این بار نیز به دلیل مبارزات انقلابی، بعد از یک سال اخراج شد.
هید ایزدپناه با بینش و آگاهی و استعداد وافر خود وارد دوره راهنمایی شد و در همین زمان که مبازرات حق طلبانه امت اسلامی ایران اوج گرفته بود با الهام از اعلامیه های آگاهی بخش حضرت امام خمینی (ره) در این خصوص بی تفاوت نماند و با توجه به محدود بودن موقعیت شهر و تسلط پاسگاه ژاندارمری، همراه بچه های حزب اللهی شبانه با قوطی رنگ نهایت تنفر و انزجار خود را با نوشتن شعارهای روشن گرانه از ایادی طاغوت ابراز می کرد.
وی که به دلیل مبارزات انقلابی علیه رژیم طاغوت، چندین مرتبه توسط «ساواک» به زندان افتاد، پس از مدتی از زندان آزاد شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره در رکاب یاران امام خمینی (ره) قرار گرفت.
«کرامتالله ایزدپناه» در سال ۱۳۵۹ کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی شد، اما با وجود کسب عنوان اول، لذت نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی نتوانست این شهید بزرگوار را از اهداف بزرگی که در دفاع از انقلاب داشت باز دارد و در نخستین روزهای شروع جنگ به صف دوستان خود در جبهههای نبرد حق علیه باطل شتافت و پس از گذشت ۴۰ روز از شروع جنگ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
خاطرنشان میشود، زندگینامه این معلم شهید در کتابی با عنوان «مجنون پرواز» به روایت همسر شهید و توسط دختر این شهید والامقام «شفق ایزدپناه» به رشته تحریر درآمده است.