اجازه ندهید مرغ از سفرهها پَر بکشد/ نتایج تلاشها باید در کف بازار لمس شود!
تلاطمهای بازار مرغ در هفتههای اخیر سبب گلایههای مختلفی شد و هرچند تلاشهای مختلفی برای رفع مشکلات در دستور کار قرار گرفت؛ اما اثربخشی اقدامات باید در بازار قابللمس باشد.
گلایههای مختلف شهروندان از بازار در حالی ادامهدار شد که آنها معتقدند بعد از بالارفتن قیمت گوشت گوسفندی، مرغ میتواند گوشت موردنیاز سفره آنها را تأمین کند؛ اما تلاطمها در این بخش تأمین مرغ موردنیاز را با مشکل مواجه کرده است.
برای تأمین مرغ موردنیاز بازار تدابیر مختلفی اندیشیده شد؛ یعنی در زمانی که تأمین مرغ گرم با مشکلاتی مواجه بود، برای تنظیم بازار، توزیع مرغ منجمد دنبال شد که هرچند سبب رضایت شهروندان شد؛ اما عدم وفور و ناکافی بودن آن سبب شد تا در مدتزمان اندک مرغ منجمد به پایان برسد هرچند صفهای طولانی مرغ در مراکز عرضه آن دلیل مهمی برای توجه بیشتر برای تأمین این کالای پرمصرف است.
مشکلات بازار مرغ هر علتی که داشته باشد میبایست در رفع آن تلاش شود؛ زیرا همه اقشار جامعه توان تهیه گوشت گوسفندی را ندارند و اگر قرار باشد مرغ از سفره تغذیهای آنها کمرنگ شود کدام محصول جایگزین باید گوشت موردنیاز شهروندان را تأمین کند و در این شرایط آثار سو تغذیهای بر جسم و سلامت شهروندان دور از انتظار نخواهد بود.
در همین رابطه مدیرکل جهاد کشاورزی شهرستان بویراحمد یکی از دلایل کمبود مرغ در استان کهگیلویه و بویراحمد را وابستگی به تأمین ۶۰ درصدی گوشت مرغ از استانهای همجوار در چند دهه گذشته عنوان کرد و افزود: این موضوع باعث شده تا بازار مرغ در استان تابع نوسانات بازار دیگر استانها از نظر کمبود و قیمت باشد.
سید علی معتمدی پور تصریح کرد: به همین دلیل زیرساختهای لازم برای تولید مرغ مادر و تولید جوجه محیا نشده بود.
معتمدی پور با اشاره به واگذاری مدیریت و قیمتگذاری بازار مرغ به اتحادیههای بخش خصوصی گفت: ضعفهای اساسی و ریشهای این اتحادیهها در تولید و توزیع گوشت مرغ یکی دیگر از مشکلات است که بهتازگی این موضوعات به آنها واگذار شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان با اشاره به تلاش دولت در دو سال اخیر برای رفع این نواقص در استان خاطرنشان کرد: آغاز دوزنجیره کامل تولید از مرغ مادر تا احداث کشتارگاه و سردخانه از اقدامات مهم بوده است.
معتمدی پور تصریح کرد: به همین دلایل عملاً کنترل کامل بازار مرغ کاهشیافته و قیمتها را وابسته به نوسانات استانهای همجوار کرده است.
وی از راهاندازی زنجیرههای ارزش و راهاندازی برخی از واحدهای راکد پرورش مرغ گوشتی از اقدامات مهم سازمان جهاد کشاورزی یادکرد.
معتمدی پور همچنین از تدابیر لازم برای جوجهریزی بهموقع در واحدهای تولیدی نام برد و تأکید کرد: عمده عاملین و فروشگاهها در حال عرضه این کالای پرتقاضا هستند و کمبود هیچ کالایی ازجمله مرغ که نگرانکننده باشد در این استان وجود نداشته است.
معتمدی پور با اشاره به تشدید نظارتها بهمنظور کنترل گرانفروشیها خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد توزیع مناسب مرغ منجمد ۴۳ هزارتومانی و پراکنش توزیع کالاهای اساسی حتی در روستاها را بهدرستی فراهم و مدیریت کرده است.
وی راهاندازی زنجیرههای صفر تا صد تولید مرغ و فعالشدن همه واحدهای راکد پرورش مرغ را از دیگر برنامههای مهم دولت سیزدهم و جهاد کشاورزی استان نام برد و خاطرنشان کرد: با این اقدام میتوان علاوه بر تأمین گوشت موردنیاز استان، مازاد آن را هم به دیگر استانها صادر کنیم.