وضعیت ناگوار کودکان در غزه
کمیته حقوق کودک سازمان ملل بهتازگی بررسی خود را از پنجمین و ششمین گزارش دورهای رژیم صهیونیستی به پایان رساند. براگی گودبراندسون، کارشناس کمیته و هماهنگکننده گروه ویژه برای رژیم صهیونیستی، گفت که بهدلیل ازدسترفتن جان کودکان در جنگ غزه متأسف است.
به گزارش پایگاه خبری قطب خبر، کمیته حقوق کودک سازمان ملل بهتازگی بررسی خود را از پنجمین و ششمین گزارش دورهای رژیم صهیونیستی به پایان رساند. براگی گودبراندسون، کارشناس کمیته و هماهنگکننده گروه ویژه برای رژیم صهیونیستی، گفت که بهدلیل ازدسترفتن جان کودکان در جنگ غزه متأسف است.
گودبراندسون همچنین گفت کودکان حدود ۴۰ درصد از کل تلفات در غزه را از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تشکیل میدهند؛ او تخمین زد که بیش از ۱۷ هزار کودک در غزه به شهادت رسیده باشند.
بهگفته وی، رژیم صهیونیستی مدعی است به اصول حقوق بینالملل بشردوستانه و اصول تمایز، احتیاط و تناسب در انجام حملههای خود احترام میگذارد. با این حال، استفاده از سلاحهایی با تأثیرهای گسترده بر ساختمانها و خانههای مسکونی (جایی که خانوادههای بزرگ و دارای اعضای زیاد زندگی میکردند) نگرانیهایی را درباره حفاظت از غیرنظامیان ایجاد کرده است.
گودبراندسون همچنین اظهار کرد از اینکه رژیم صهیونیستی به پرسشهای مربوط به کنوانسیون در فلسطین، از جمله غزه، پاسخ نداده، ناامید شده است.
کارشناس کمیته و هماهنگکننده گروه ویژه برای رژیم صهیونیستی با اشاره به شهادت بیش از ۴۳ هزار غیرنظامی در غزه، از جمله بیش از ۱۷ هزار کودک، گفت نمیتواند ادعای صهیونیستها درباره رعایت اصول حقوق بینالملل بشردوستانه و اصول تمایز، احتیاط و تناسب را درک کند.
در گزارش کمیته حقوق کودک سازمان ملل آمده که جنگ رژیم صهیونیستی علیه مقاومت نباید تمرکز را از هدف بحث درباره اجرای کنوانسیونهای حقوق بشری ازسوی رژیم صهیونیستی منحرف کند.
نظر کمیته این بود که قوانین بینالمللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی در سرزمین اشغالی فلسطین، یعنی غزه و کرانه باختری، از جمله قدس اشغالی قابل اجرا هستند. در نتیجه رژیم صهیونیستی باید براساس تعهدات مندرج در کنوانسیون عمل کند و از اقدامهای مغایر با کنوانسیون و پروتکلهای آن خودداری کند.
در این گزارش به صراحت بیان شد که رژیم صهیونیستی همچنان تفسیر حقوقی کمیته را درمورد تعهدات خود از کنوانسیونهای حقوق بشری رد میکند.
این گزارش اضافه کرد که رژیم صهیونیستی هرگز یک خط مشی و برنامه جامع درمورد حقوق کودکان تدوین و اتخاذ نکرده است.
تبعیض
کمیته ابراز کرد که تبعیض مداوم در قوانین رژیم صهیونیستی ازجمله در قانون اساسی آن وجود دارد. این موضوع در عمل علیه کودکان غیریهودی، بهویژه کودکان فلسطینی، کودکان پناهجو و کودکان کارگران مهاجر و کودکان در فلسطین اشغالی رواج دارد.
شکنجه و سایر رفتارها و مجازاتهای بیرحمانه غیرانسانی و تحقیرآمیز
کمیته نگران گزارشهای مربوط به شکنجه و بدرفتاری با کودکان فلسطینی و کودکان در سرزمین فلسطین اشغالی در زمان بازداشت است؛ از میان گزارشها میتوان به استفاده رژیم صهیونیستی از سلول انفرادی، استفاده از شوک الکتریکی، دستبند و پابند، محرومیت از غذا و آب سالم، استفاده از خشونت کلامی و فیزیکی و ارعاب روانی اشاره کرد. کمیته اظهار کرد که این اقدامها نقض تعهدات حقوق بینالملل ازسوی رژیم صهیونیستی است.
نقض حقوق کودکان در سرزمین فلسطین اشغالی
کمیته نقض جدی حقوق تحت کنوانسیون در سرزمین فلسطین اشغالی، ازجمله تلفات شدید جانی در نتیجه اقدامهای نظامی رژیم صهیونیستی را بهشدت محکوم کرد. کمیته همچنین خاطرنشان کرد این رژیم متعهد به اجرای هرگونه تلاش برای بهحداقلرساندن آسیب به غیرنظامیان و تسهیل دسترسی بشردوستانه به جمعیت غیرنظامی غزه است. کمیته در ادامه نسبت به موارد زیر ابراز نگرانی کرد:
بیش از ۲۸ هزار مورد نقض شدید علیه کودکان ازسوی نظامیان صهیونیست بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ که ازسوی سازمان ملل تأیید شده است؛ ازجمله کشتار و معلولشدن بیش از ۱۰ هزار کودک، ۸۸۰ حمله به مدارس و بیمارستانها و ۱۶۸ هزار ممانعت از دسترسی بشردوستانه. آثار فاجعهبار بر حق حیات، بقا و رشد کودکان در نتیجه اقدامهای نظامی رژیم صهیونیستی، ازجمله از طریق حملههای نظامی و حتی ازسوی تکتیراندازها و هواپیماهای بدون سرنشین و اینکه بیشترین تلفات از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون متعلق به زنان و کودکان است. ممانعت نظامیان صهیونیست از دسترسی به کمکهای بشردوستانه ازجمله جلوگیری از هماهنگی مأموریتهای کمکهای بشردوستانه و دسترسی به مراقبتهای پزشکی.