طبیعت دلنشین تالاب های منطقه زیلایی+ تصاویر
ثبت تصاویری زیبا از تالاب مورزرد ذیلایی و شرم درنگ در180 کیلومتری مرکز استان که با جاذبه ها و ظرفیت های فوق العاده توریستی می تواند، بخشی از محرومیت های این منطقه را مرتفع سازد.
به گزارش پایگاه خبری قطب خبر، دریاچه مور زرد زیلایی در 180 کیلومتری شمال غربی یا شمال باختری یاسوج و جنوب لردگان قرار گرفته است. دریاچه مور زرد دارای چشم اندازی رویایی بوده و یکی از پر طرفدارترین جاذبه های گردشگری طبیعی یاسوج محسوب می شود.
دریاچه مور زرد که به نام های “مو زرد زیلایی” و “برم دلی بو” نیز خوانده می شود و به آب های آزاد راه ندارد. این محدوده ی آبی بزرگ از سه دریاچه تشکیل شده است و با فاصله سه کیلومتر از هم قرار گرفته اند.
یکی از دریاچه ها از دوتای دیگر بزرگ تر است و در کل وسعت زیادی دارند، مساحت آن ها بیش از 35 هکتار است. این دریاچه ها در ارتفاع 2180 متری از سطح دریا واقع شده اند و میانگین متوسط عمق شان حدودا 8 متر و حداکثر عمق آن را 14 متر اعلام کرده اند.
دریاچه محدوده آبی بزرگی است که به آبهای آزاد راه ندارد (دریاچه بزرگتر از آبگیر است). بعضی از دریاچهها به قدری بزرگ هستند که در صحبت محاوره از آنها بهعنوان دریا نام برده میشود، مانند دریاچه خزر. دریاچهها همانند رودها جاری نمیشوند و ساکن هستند. بیشتر دریاچههای بزرگ آب تازه دارند. بعضی از دریاچهها طبیعی نبوده و توسط بشر به وجود آمدهاند. این دریاچهها به منظورهای مختلفی نظیر تولید برق (بهعنوان مثال دریاچه پشت سدها)، برای استفاده از آب آنها برای کشاورزی یا در خانهها یا برای تفریح ساخته شدهاند.
در دریاچه مور زرد، آبزیان مختلفی وجود دارد. از جمله این آبزیان میتوان به انواع ماهیها به ویژه ماهی کپور معمولی، قورباغه، مارآبی، مارماهی، لاکپشت و خرچنگ که در دریاچه زندگی میکنند، اشاره کرد. پرندگان آبی همچون مرغ ماهیخوار، اردک و غاز نیز در اطراف این دریاچه دیده شدهاند. در قسمت غربی دریاچه مور زرد، دریاچه دیگری به نام «هپر» قرار دارد که از دریاچه مور زرد کوچکتر است، اما شرایط طبیعی آن از نظر آبزیان و پرندگان، همانند دریاچه مور زرد است. آب این دریاچه از طریق یک راه باریک به آب رودخانه ریش در منطقه سادات شاه غالب شهرستان کهگیلویه میریزد و از آنچا پس از طی مسافتی، به رود کارون میپیوندد.
منبع: صبح زاگرس