داغ نبود صنایع تبدیلی بر دل باغداران سیسخت
شهر سیسخت قطب تولید انواع میوه سردسیری در کهگیلویه و بویراحمد محروم از داشتن صنایع تبدیلی است.
به گزارش پایگاه خبری قطب خبر، سی سخت مرکز شهرستان دنا در ۳۵ کیلومتری مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، دارای آبوهوایی کوهستان و خاکی حاصلخیز بوده که شرایط مناسب برای تولید انواع میوه سردسیری را دارد.
همزمان با پایان بهار و آغاز فصل تابستان برداشت میوههای هستهدار و سپس دانهدار در سی سخت شروع میشود، میوههایی همچون هلو، شلیل، زردآلو، آلو، گیلاس، سیب، انگور و گردو که هرکدام تنوع خاص خود را دارد.
جای خای سردخانه میوه با نرخ مصوب دولتی
نبود سردخانه با نرخ دولت و حجم ذخیرهسازی مناسب و نبود صنایع تبدیلی از جمله دیگر معضلات پیش روی کشاورزان خطه سی سخت است.
باوجود بالا بودن هزینههای تولید محصولات باغی، سالانه بیش از صد هزار تن انواع میوه در باغات سی سخت برداشت میشود بااینوجود برخی باغداران معتقد هستند که قیمت سبد میوه، کارگر، کرایه ماشین و بقیه مخارج را که از یک باغ میوه کم کنیم در پایان هیچ سودی برای باغدار باقی نمیماند.
از طرفی نبود سردخانه با نرخ مصوب دولتی و حجم مناسب ذخیرهسازی سالیانه باعث وارد آوردن هزینههای گزاف به باغداران میشود.
باغداران مجبور هستند میوه تولیدی خود را به استانهای اصفهان، شیراز و شهرهای اطراف برده و در سرخانههای مخصوص میوه ذخیره کننده درصورتیکه اگر سرخانه مناسب و باکیفیت در سی سخت یا مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت باعث بازگشت سرمایه به استان و رونق چرخ اقتصادی میشد.
داغ نبود صنایع تبدیلی بر دل باغداران سی سخت
صنایع تبدیلی باعث کاهش هدر رفت محصولات باغی و به ثمر نشستن تلاش باغداران سی سخت میشود، بهگونهای که در سالی شبیه به سال جاری که حجم میوه تولیدی بالا بوده و بهتبع بازار فروش نامناسب است، باغداران میتوانند میوههای تولیدی خود را بدون دغدغه به میوه خشک، کنستانتره، آبمیوه، لواشت، شیره و سایر محصولات تبدیل کنند.
با احداث صنایع تبدیلی میوه خشک میتواند انگور سی سخت را که از کیفیت مرغوبی برخوردار است به کشمش در حجم بالا تبدیل کرد که هم باعث ایجاد اشتغال و هم رونق کشاورزی میشود.
ایجاد کارخانههای آبمیوه گیری که زیرمجموعه صنایع تبدیلی است میتواند سالانه از هد رفت محصولات باغداران سی سخت و استان جلوگیری کند و رونق اقتصادی را به ارمغان آورد.
همچنین با توجه به حجم بالای تولید سالانه میوه در سی سخت، ایجاد کارخانه بستهبندی در این شهر میتواند آن را به قطب صادرات در استان و جنوب کشور تبدیل کندکه همه این موارد نیازمد حمایت باغداران و بخش خصوص است.