کهگیلویه و بویراحمد

رئیس دادگستری لنده مطرح کرد: اجبار به ازدواج خیانتی بزرگ در حق فرزندان

رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: متاسفانه در برخی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد ازدواج اجباری و گاهی نیز تعیین مهریه‌ای اجباری طرح می‌شود که در نهایت منتج به طلاق می‌شود که خیانت به حقوق فرزندان است.

به گزارش پایگاه خبری قطب خبر، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین صادق انصاری‌پور امروز ۲۱ آبان‌ ماه ۱۴۰۳ در دوره آموزشی مسائل حقوقی احکام خانواده ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان لنده که در سالن جلسات تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به معیارها و شاخصه‌های یک همسر خوب گفت: معیار در انتخاب شوهر و همسر حال افراد است و هرگز نباید به گذشته تاریخی و خانواده آن توجه کرد و باید تمامی رفتار، گفتار و کردار فرد در ابعاد مختلف شخصیتی مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: روزی ابن ملجم مرادی در مسجد کوفه از نمازخوان‌های این مسجد ولی در یک مقطع زمانی دیگر همین فرد با شمشیر امام اول شیعیان را در محراب همان مسجد به شهادت می‌رساند؛ لذا باید در انتخاب نهایت دقت را داشته باشید.

انصاری‌پور تأکید کرد: شناخت دقیق فرد برای زندگی زناشویی بسیار مهم است؛ ولی متاسفانه برخی از افراد چنان عجله دارند که حتی شرایط سنی آنان با همدیگر هم خوانی ندارد و حتی پنج تا هشت سال هم با همدیگر اختلاف سنی دارند که همین مسئله در آینده آنان را با چالش مواجه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: هم کُف بودن و هم سن بودن و حتی سطح سواد همسان می‌تواند از بروز برخی از اختلافاتی که ما روزانه در دادگستری با آن مواجه هستیم کم کند؛ ولی برخی‌ها تصمیم کورکورانه می‌گیرند و آینده زندگی خود را با یک انتخاب اشتباه تباه می‌کنند.

رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: متاسفانه آنچه امروز در دادگستری شهرستان لنده ما زیاد با آن مواجه هستیم بحث ازدواج دختران لنده‌ای با جوانانی از سایر شهرهای کشور است که این هم کُف بودن و تضادهای فرهنگی و گویشی و حتی زیست‌بوم فرهنگی و تغییر دونقطه جغرافیایی دلیل محکمی برای طلاق شده است.

وی افزود: انتظار داریم در بحث انتخاب همسر نهایت دقت و حساسیت لازم را دختران جوان ما در همان مرحله خواستگاری داشته باشند و نسبت به بررسی ابعاد شخصیتی و رفتاری خواستگار تحقیق و تفحص لازم را داشته باشند.

انصاری‌پور گفت: مهریه حق ذاتی همسر و بر ضمه شوهر است؛ لذا از روزی که عقد می‌کند این حق برای احقاق حقوق همسر نیز کاملاً عندالمطالبه است.

وی افزود: متاسفانه گاهی پیش‌آمده است که در مراسم خواستگاری رسمی (کدخدا کنونی) مطالبه عروس توسط برخی از بزرگان نادیده گرفته می‌شود و این در حالی است که تعیین‌کننده حق‌وحقوق این ازدواج فقط عروس است؛ لذا کسانی که بانی کار خیر در این مراسمات هستند حتماً باید در این مراسمات ابتدا صحبت‌های عروس را شنیده سپس در جمع بیان کنند.

انصاری‌پور گفت: در بحث نفقه باید همه این را بدانند که منوط به تمکین است که این تمکین دو جنبه عام و خاص دارند که باید در این دو مورد تمامی حقوق طرفین باید رعایت شود.

رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: در جلسات دادگستری در خصوص طلاق این فرصت را برای حضور افرادی که می‌خواهند این مسائل را مورد بررسی قرار دهند آزاد است و می‌توانند با درخواست برای شرکت در دعوی طلاق حضور پیدا کنند تا واقعاً علل واقعی طلاق‌ها را مورد بررسی قرار دهند.

در ادامه نیز مسئول امور حقوقی کمیته امداد امام خمینی (ره) کهگیلویه و بویراحمد به بیان مسائل حقوقی و حقوق زن در قوانین و شیوه‌های حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) از خانواده‌ها پرداخت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا